Chris Vos en Lisa Bunschoten
NOS Sport

Snowboardstel draagt vlag bij Paralympische Spelen: 'Bijzonder dat samen te doen'

Snowboarders Lisa Bunschoten en Chris Vos dragen vrijdag 4 maart in Peking de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen. Dat heeft chef de mission Esther Vergeer donderdag bekendgemaakt.

"Het voelt als een beloning en is een enorme eer dat we nu de Nederlandse vlag mogen dragen bij de start van de Paralympische Spelen. Zeker om dat samen met Chris te mogen doen, is heel bijzonder", aldus de 26-jarige Bunschoten, die ook buiten het snowboarden een stel vormt met de 23-jarige Vos.

Ze doen beiden voor de derde keer mee aan de Winterspelen. Bunschoten won in 2018 brons (banked slalom) en zilver (snowboardcross). Vos pakte in hetzelfde jaar zilver (snowboardcross).

"Het motiveert ons extra om straks te laten zien waar we met z'n tweeën, net als de andere paralympische sporters, keihard voor hebben gewerkt. We gaan knallen in Peking", aldus Vos.

Vrijdag is de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Dan wordt de Nederlandse vlag gedragen door kunstschaatsster Lindsay van Zundert en schaatser Kjeld Nuis.

Advertentie via Ster.nl