Beijing 2022
Zitskiër Kampscheur pakt opnieuw de wereldtitel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In aanloop naar de Paralympische Spelen heeft zitskiër Jeroen Kampschreur in Lillehammer zijn wereldtitel op de Super G geprolongeerd. Vrijdag moest hij op de afdaling nog zijn meerdere erkennen in zijn Noorse rivaal Jesper Pedersen, maar die verwees hij deze keer naar het zilver.

Drie jaar geleden ging Kampschreur met alle vijf titels naar huis (Super G, supercombinatie, afdaling, slalom en reuzenslalom), maar die score zit er in Noorwegen dus niet meer in.

Kampschreur veroverde in 2018 bij zijn olympisch debuut goud op de supercombinatie en mocht bij de sluitingsceremonie in Pyeongchang de Nederlandse vlag dragen.

In radioprogramma Langs de Lijn blikte Kampschreur terug op zijn race:

Kampschreur: "Het was een 'crazy race', maar dat is vaak waar ik goed in ben"

De 22-jarige Kampschreur maakte in Lillehammer, waar de WK sneeuwsporten worden gehouden, op de Super G het verschil in het middenstuk. Met 1.04,38 was hij ruim drie seconden sneller dan Pedersen. De Italiaan Rene De Silvestro moest dik vier tellen toegeven.

Tweede Nederlandse goud

Het was niet de eerste gouden medaille voor Nederland bij het paralympische evenement in Noorwegen. Vrijdag prolongeerde snowboardster Lisa Bunschoten haar wereldtitel op het onderdeel banked slalom. In de finale rekende de 26-jarige Bunschoten af met de Canadese Lisa DeJong.

In december blikten we met Jeroen Kampschreur uitgebreid vooruit op de Paralympische Spelen in Peking, waar hij meerdere gouden medailles wil halen.

Zitskiër Kampschreur 'op de top van zijn kunnen' naar Paralympische Spelen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame