Pro Shots
NOS Voetbal

Almqvist van Rostov naar Utrecht, eerste speler uit Premjer Liga naar Nederland

De Zweed Pontus Almqvist verruilt het Russische FK Rostov voor de rest van dit seizoen voor FC Utrecht. Hij is de eerste speler uit de Premjer Liga die naar Nederland komt.

De FIFA stelde in verband met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne een speciale regeling in voor buitenlandse spelers uit de Russische competitie. Het is hun toegestaan hun werkgever tot het einde van dit seizoen te verlaten, terwijl de reguliere transfermarkt eigenlijk dicht is.

Aanvankelijk leidde die regeling tot weinig transfers, maar de laatste dagen begint het wat los te komen. Amqvist is tot nu toe de enige speler uit de Russische competitie die in Nederland is neergestreken.

De Zweedse aanvaller is 22 jaar en stond dit seizoen meestal in de basis bij Rostov. FC Utrecht zag eerder zijn offensieve winteraanwinsten Naoki Maeda en Henk Veerman geblesseerd raken.

Op de site van de club liet technisch directeur Jordy Zuidam weten blij te zijn met de transfer. "Pontus is een supersnelle aanvaller die veel diepte in zijn spel heeft."

Met Gyrano Kerk, Glenn Bijl en Quincy Promes zijn er drie Nederlandse spelers actief in de Russische competitie. Zij blijven vooralsnog bij hun clubs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl