NOS NieuwsAangepast

Aangifte tegen Jeroen Rietbergen van The Voice, tweede aangifte tegen Ali B

Voormalig The Voice of Holland-kandidaat Nienke Wijnhoven doet aangifte wegens aanranding tegen bandleider Jeroen Rietbergen. Ze heeft daarover contact opgenomen met de zedenpolitie, zegt haar advocaat Sébas Diekstra tegen persbureau ANP.

"Cliënte heeft lang getwijfeld over het doen van aangifte. Vooral omdat zij de schuld bij zichzelf heeft gelegd. Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten", aldus Diekstra.

Wijnhoven deed in 2018 mee aan The Voice. Ze was toen 19. Eergisteren zei ze in de RTL-talkshow Beau dat Rietbergen haar op een zeker moment studio's zou laten zien. Daarmee stemde ze in "en op dat moment ging hij even voelen".

Rietbergen ontkent de beschuldigingen van Wijnhoven met klem, laat zijn advocaat in een reactie weten.

Tweede aangifte Ali B.

Het is voor zover bekend de derde aangifte in de zaak rond The Voice. Eerder vandaag werd duidelijk dat tegen rapper en The Voice-coach Ali B een tweede aangifte is gedaan.

B's advocaat Bart Swier wil verder nu niets zeggen over de aangifte, behalve dat Ali B de aangiftes die tegen hem zijn gedaan "in al zijn onderdelen betwist". De eerste aangifte wegens grensoverschrijdend gedrag werd zaterdag bekendgemaakt.

RTL maakte die dag bekend voorlopig te stoppen met het uitzenden van de talentenshow The Voice of Holland, na berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Samenwerking met RTL opgeschort

RTL heeft besloten om de samenwerking met Ali B op te schorten zolang het onderzoek loopt, zegt een woordvoerder van het mediabedrijf.

"The Voice is opgeschort en we hebben besloten dat het hangende het onderzoek het beste is om de samenwerking met Ali B stil te leggen", zegt de woordvoerder. "Als de feiten op tafel liggen, dan zullen we op basis van de uitkomsten verdere beslissingen nemen."

Wat is er allemaal aan de hand bij The Voice? In deze video van gisteren zie je een overzicht van de afgelopen dagen

Bom gebarsten bij The Voice of Holland, dit speelt er

De beschuldigingen van seksueel wangedrag kwamen aan het licht door onderzoek van BOOS, een BNNVARA-programma op YouTube.

Hoewel BOOS pas morgen aandacht besteedt aan de zaak, spraken meerdere slachtoffers zich in de talkshow Beau al uit over wangedrag tijdens de opnames van The Voice.

Bandleider Rietbergen stapte zaterdag op en erkende "contact van seksuele aard" te hebben gehad met vrouwen die bij het programma betrokken zijn geweest.

Advertentie via Ster.nl