Max Verstappen
NOS Sport

Formule 1-podcast #14: 'Zandvoort voor Verstappen 'gewoon' 17de GP-overwinning'

Je kunt maandag geen krant openslaan zonder de naam van Max Verstappen tegen te komen. De Limburger siert vele voorpagina's en zowel de Nederlandse als internationale media hebben lovende woorden voor de Red Bull-coureur, die zondag de Grand Prix van Nederland op zijn naam wist te schrijven.

Natuurlijk wordt die prestatie van Verstappen ook uitgebreid besproken in de NOS Formule 1-podcast. Presentator Amber Brantsen blikt met verslaggever Louis Dekker en autocoureur Jan Lammers terug op het spektakel in de Zandvoortse duinen, waar voor het eerst sinds 1985 weer een Formule 1-race werd gereden.

Lammers, sportief directeur van de Nederlandse Grand Prix, heeft genoten van Verstappen en de oranjezee aan supporters, maar plaatst de thuisoverwinning direct in perspectief. "Voor Verstappen is het gewoon een race waar hij 25 of 26 punten kan halen. Zo'n wereldkampioenschap komt niet zomaar op je afwaaien en dat vereist heel veel mentale en fysieke voorbereiding."

Verstappen was na afloop natuurlijk blij met zijn overwinning en bedankte de vele fans die voor hem naar Zandvoort waren gekomen, maar bleef zoals wel vaker vrij nuchter. "Je hoort het in de manier waarop hij praat. Je hoort heel erg dat dit gewoon zijn zeventiende grand prix-overwinning is. Ik denk dat het nog heel lang gaat duren voordat hij beseft hoe bijzonder dit was", zegt Dekker.

Hij vervolgt: "Het lijkt alsof hij op het moment suprême niet beseft wat hij aanricht in het land."

De Grand Prix van Nederland in Zandvoort

Verstappen was met Mercedescoureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas verwikkeld in een spannende strijd en de strategie van de Duitse renstal wordt uitgelicht. Bovendien is er aandacht voor de naderende stoelendans in de Formule 1, aangezien Bottas het stoeltje van Kimi Räikkönen vanaf volgend seizoen inneemt bij Alfa Romeo.

Ook is er een speciale gast. NOS-verslaggever Joanke Dijkstra sprak voor het Jeugdjournaal uitgebreid met zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, die naar de tweede plek reed op Zandvoort.

Na twee afwijzingen kreeg ze een week geleden een mailtje met een interviewbevestiging. "De telefoon viel letterlijk uit mijn handen. Toen zijn we het gaan regelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl