NOS Voetbal

Dit zijn alle 32 WK-deelnemers in Qatar: één debutant, Brazilië voor 22ste keer erbij

Na de 1-0 zege van Costa Rica op Nieuw-Zeeland is het speelschema van het WK in Qatar helemaal rond. Bekijk hierboven de poule-indeling van het toernooi dat in november en december gehouden wordt.

Wales, Australië en Costa Rica plaatsten zich pas deze maand voor het WK, maar in april werd er al geloot voor het toernooi. Oranje werd ingedeeld bij gastland Qatar, Afrikaans kampioen Senegal en Ecuador in groep A.

Op 21 november speelt de ploeg van Louis van Gaal in Doha het openingsduel van het toernooi tegen Senegal. Vier dagen later volgt in Al Rayyan de wedstrijd tegen Ecuador en op 29 november sluit Oranje de poulefase af in Al Khawr tegen Qatar.

EPA
Feest bij Costa Rica dat het laatste WK-ticket heeft bemachtigd

Als Oranje de groepsfase overleeft, dan speelt het in de achtste finales tegen een land uit groep B. Daarin nemen Engeland, Wales, de Verenigde Staten en Iran het tegen elkaar op.

Slechts één debuterend land op WK

Voor Nederland wordt het de elfde deelname aan een WK. Brazilië miste nog nooit een mondiale eindronde en is er voor de 22ste keer bij in Qatar. Duitsland is voor de 20ste keer present.

Onder de 32 deelnemers is er slechts één debutant: Qatar, dat als gastland geen kwalificatie hoefde te spelen. Wales (na 1958) en Canada (na 1986) zijn er pas voor de tweede keer bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl