Louis van Gaal
NOS Voetbal

Bondscoach Van Gaal moet in isolatie na positieve coronatest

Bondscoach Louis van Gaal heeft dinsdagochtend positief getest op corona. Dat betekent dat hij de komende dagen in Woudschoten in isolatie gaat. De overige leden van de technische staf van het Nederlands elftal - Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek - nemen tot zijn terugkeer Van Gaals taken over.

De positieve test komt voor Van Gaal op een ongelukkig moment. Oranje kwam maandag bij elkaar voor de oefeninterlands tegen Denemarken (zaterdag) en Duitsland (volgende week dinsdag). Van Gaal wil, met het oog op het WK eind dit jaar, deze week gebruiken om de spelers te laten wennen aan een nieuw spelsysteem.

Niet tegen Denemarken

Volgens de huidige coronaregels moet Van Gaal vijf dagen in isolatie. Dat zou betekenen dat de bondscoach zaterdagavond niet op de bank zal zitten tegen Denemarken.

Alle spelers en stafleden van het Nederlands elftal zijn maandag bij aankomst in het trainingskamp in Zeist negatief getest op het coronavirus. Dat zegt een woordvoerder van de KNVB naar aanleiding van de positieve test van Van Gaal. "De bondscoach was verkouden en bleef klachten houden. Dinsdag is hij opnieuw getest en die test was positief", aldus de woordvoerder.

Geen paniek na corona-besmetting Van Gaal: 'Over tot de orde van de dag'

Na het openingspraatje van Blind op de training dinsdagochtend gingen verdediger Jurriën Timber en aanvaller Cody Gakpo weer naar de kant. Beide spelers zijn herstellende van een blessure en deden daarom niet mee aan de groepstraining.

Individuele gesprekken

Van Gaal heeft de eerste dagen van het trainingskamp onder meer individuele gesprekken gepland. Maandag waren dat er zeven en dinsdag acht. De bondscoach heeft een groot scherm op zijn hotelkamer gekregen, zodat hij nu veel zaken online kan doen.

Tijdens de vorige interlandperiode in november brak Van Gaal, door een valpartij bij het parkeren van zijn fiets, zijn heup. De beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in De Kuip (2-0) bekeek de 70-jarige trainer daarom vanaf de tribune.

Van Gaal is van die breuk inmiddels volledig hersteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl