Jordan Teze
NOS Voetbal

Van Gaal verrast: Teze in selectie Nederlands elftal voor oefenduels

Bondscoach Louis van Gaal heeft PSV-verdediger Jordan Teze voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. De 21-jarige Teze mag zich volgende week melden voor de oefenduels tegen Denemarken en Duitsland.

Teze maakte geen deel uit van de dertigkoppige voorselectie van Van Gaal. Atalanta-verdediger Hans Hateboer, die evenmin bij de voorselectie zat, ontving ook een uitnodiging.

Ook de selectie van Jordy Clasie springt in het oog. De 30-jarige AZ-middenvelder speelde zijn zeventiende en laatste interland in november 2016 tegen België.

In totaal heeft Van Gaal 28 spelers geselecteerd. "Onze voorbereiding op het WK in Qatar begint tenslotte volgende week. Daarbij komt dat ik een ander systeem wil gaan implementeren. Dan kun je beter zoveel mogelijk spelers daarin betrekken", klinkt de uitleg van de bondscoach.

Jeremie Frimpong, Luuk de Jong en Stefan de Vrij zaten nog wel bij de dertigkoppige voorselectie, maar zijn afgevallen voor de definitieve selectie.

Ook Justin Bijlow ontbreekt op de lijst van Van Gaal. De doelman van Feyenoord raakte eerder deze week geblesseerd in de Conference League. Bijlow moet worden geopereerd aan zijn voet en komt het hele seizoen niet meer in actie.

PSV-aanvaller Cody Gakpo, die donderdag ook geblesseerd raakte in de Conference League, zit nog wel bij de selectie.

Keeper Justin Bijlow tijdens Nederland-Turkije in 2021

De duels met Denemarken (zaterdag 26 maart) en Duitsland (dinsdag 29 maart), die allebei om 20.45 in de Johan Cruijff Arena worden afgetrapt, staan in het teken van de voorbereiding op het WK voetbal van eind dit jaar in Qatar. Maandag komen de spelers voor het eerst weer bijeen in Zeist.

Eriksen terug bij Denemarken

Zowel de Denen als de Duitsers hebben zich ook geplaatst voor het eindtoernooi. Bij Denemarken is Christian Eriksen voor het eerst weer opgenomen in de selectie, nadat hij afgelopen zomer op het EK werd getroffen door een hartstilstand.

In juni en september staan voor Oranje ook nog dubbele confrontaties met België, Polen en Wales op het programma in het kader van de Nations League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl