Jeremie Frimpong in het shirt van Jong Oranje
NOS Voetbal

Frimpong en Clasie opvallendste namen in voorselectie Nederlands elftal

Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn voorselectie voor de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal tegen Denemarken en Duitsland van later deze maand prijsgegeven.

Opvallendste naam in de 30-koppige groep is die van Jeremie Frimpong, de 21-jarige verdediger van Bayer 04 Leverkusen die nooit eerder in de (voor)selectie van Oranje heeft gezeten.

Verder springt de selectie van Jordy Clasie in het oog. De 30-jarige AZ-middenvelder speelde zijn zeventiende en laatste interland in november 2016 tegen België.

Geen Gravenberch, Rensch en Cillessen

Ten opzichte van de laatste wedstrijden die Oranje vorig jaar speelde - de WK-kwalificatieduels met Montenegro en Noorwegen - ontbreken de Ajacieden Ryan Gravenberch en Devyne Rensch en de geblesseerde Valencia-doelman Jasper Cillessen.

  • NOS
    Voorselectie Oranje
  • NOS
    Voorselectie Oranje

Frimpong is geboren in Amsterdam, maar vertrok op zijn zevende met zijn Ghanese familie naar Engeland. Hij werd daar al snel opgepikt door Manchester City, maar wist daar niet door te breken. Via het Schotse Celtic kwam Frimpong vorig jaar zomer terecht bij Bayer Leverkusen, dat 11 miljoen euro voor hem neertelde.

Vorig jaar september maakte Frimpong, die geen Nederlands spreekt, zijn debuut voor Jong Oranje, waarvoor hij inmiddels vier keer is uitgekomen. Op vrijdag 18 maart weet Frimpong of hij zich echt bij Oranje kan voegen: die dag wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.

WK-voorbereiding

De duels met Denemarken (zaterdag 26 maart) en Duitsland (dinsdag 29 maart), die allebei in de Johan Cruijff Arena worden afgewerkt, staan voor een belangrijk deel in het teken van de voorbereiding op het WK van eind dit jaar in Qatar.

Zowel de Denen als de Duitsers hebben zich ook geplaatst voor het eindtoernooi. Op de laatste FIFA-ranglijst staat Denemarken op de negende plaats, precies één positie boven Nederland en twee boven Duitsland.

In juni en september staan voor Oranje ook nog dubbele confrontaties met België, Polen en Wales op het programma in het kader van de Nations League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl