NOS Wielrennen

Ter Schure en Bangma onderstrepen wielrenhegemonie met goud en zilver

Wielrenners Ter Schure en Fransen lopen naar het goud in Tokio

Wielrenner Vincent ter Schure heeft met zijn piloot Timo Fransen de titel in de wegwedstrijd van de Paralympische Spelen geprolongeerd. Het duo kwam op het kletsnatte parcours solo over de streep van de Fuji Speedway in Tokio.

De voorsprong was zo groot, ruim vijf minuten, dat Ter Schure en Fransen alle tijd hadden om nog voor de finish van de fiets te stappen en de overwinning te vieren.

Achter Ter Schure pakte Tristan Bangma met zijn piloot Patrick Bos het zilver in de wegwedstrijd voor atleten met een visuele beperking. Alexandre Lloveras (en zijn piloot Corentin Ermenault) behaalde brons.

Het is voor de 41-jarige Ter Schure de tweede medaille deze Spelen, in de tijdrit pakte hij al het zilver. In totaal heeft de paralympiër nu zes paralympische medailles, de wielrenner behaalde in Rio de Janeiro ook al vier medailles (op de baan en op de weg).

Bangma pakte eveneens zijn tweede medaille, samen met Bos was hij eerder goed voor goud bij het baanwielrennen op de 4.000 meter achtervolging.

Hegemonie

De wegwedstrijd van Ter Schure en Bangma was de laatste wielrenwedstrijd van deze Paralympische Spelen. Door alle verschillende klassen waren er bij het wegwielrennen 34 medaillewedstrijden te rijden.

Nederland heeft met het goud en zilver van vandaag erbij in totaal 12 medailles gehaald in 10 medaillewedstrijden: zeven keer goud, twee keer zilver en drie bronzen medailles.

Advertentie via Ster.nl