Marlou van Rhijn op de Spelen van 2016
NOS Sport

Paralympisch kampioene Van Rhijn stopt met atletiek: 'Het hoeft niet meer'

Drievoudig paralympisch kampioene Marlou van Rhijn stopt met atletiek. Ruim twee maanden voor de start van de Paralympische Spelen in Tokio, besluit de 29-jarige atlete haar carrière te beëindigen.

Van Rhijn was nog niet zeker van deelname aan de 100 meter, maar had nog een zware dobber om één van de drie Nederlandse tickets te bemachtigen. Drie atletes zijn momenteel sneller dan de regerend paralympisch kampioene van Rio.

Jarenlang was Van Rhijn, de 'Blade Babe', in haar discipline de snelste vrouw ter wereld, Maar sinds de internationale regels zijn aangepast, was ze haar oude snelheid kwijt. Door die nieuwe regels moest ze op 5 centimeter kortere blades lopen.

In januari vertelde Van Rhijn over het uitstel van de Spelen en de onzekere tijd die ze achter de rug heeft. Bekijk hieronder het interview.

"Het zit er in, maar het hoeft niet meer", vertelt Van Rhijn in De Telegraaf. "Ik heb gouden medailles gewonnen en wereldrecords gelopen. Nu is het klaar."

Bij de Paralympische Spelen van Londen in 2012 pakte Van Rhijn zilver (100 meter) en goud (200 meter). Vier jaar later in Rio de Janeiro was ze op beide afstanden de beste.

De 29-jarige Van Rhijn veroverde in haar carrière vijf wereldtitels en ook vijf Europese titels.

Ze heeft in haar klasse (T43) de wereldrecords op de 100, 200 en 400 meter op haar naam staan.

Advertentie via Ster.nl