NOS Nieuws

In beeld: Afghanen proberen te vluchten via vliegveld Kabul

Vanaf de internationale luchthaven van Kabul werden de afgelopen 48 uur in hoog tempo diplomaten en andere buitenlanders geëvacueerd. Afghaanse burgers en hun gezinnen zijn massaal op de vlucht voor de Taliban en proberen vandaag nog via de luchthaven het land uit te komen.

Dat leidde eerder op de dag tot chaos en wanhoop op het luchthaventerrein. Amerikaanse militairen zijn ingevlogen in een poging om de orde te bewaken en de Taliban zoveel mogelijk bij het vliegveld weg te houden.

De gebeurtenissen op het internationale vliegveld in beeld:

Afghaanse burgers klimmen over de muur rondom de internationale luchthaven van Kabul:

Ingevlogen Amerikaanse militairen proberen de orde te bewaken op de luchthaven:

Afghaanse families lopen met hun bezittingen over het luchthaventerrein:

Commerciële vluchten gaan op dit moment niet meer; militaire vliegtuigen uit onder meer Nederland en Duitsland proberen het vliegveld nog te bereiken om ambassadepersoneel, Afghaanse tolken en anderen die voor het leger hebben gewerkt op te halen. De onrust op de luchthaven is nog altijd groot - het Nederlandse en Duitse evacuatietoestel kunnen vooralsnog niet landen.

Op deze foto is goed te zien hoeveel mensen op het luchthaventerrein rondlopen, in de hoop aan boord van een vliegtuig het land te kunnen ontvluchten:

Afghaanse burgers klimmen bovenop een vliegtuig om te voorkomen dat het toestel zonder hen vertrekt:

Het overvolle vliegtuig:

In het vliegtuig van Kabul naar Qatar

Een moeder met haar kinderen op de luchthaven:

In de chaos op het vliegveld zouden 7 doden zijn gevallen:

Een aantal van de dodelijke slachtoffers viel mogelijk bij het opstijgen van dit Amerikaanse militaire toestel. Mensen klampten zich vast aan de onderkant van het vliegtuig, terwijl het opsteeg:

Afghanen klampen zich vast aan vliegtuig om weg te komen, met soms fatale gevolgen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl