NOS NieuwsAangepast

Meer dan 500 schademeldingen binnen bij Interpolis, 'aantal loopt fors op'

Het aantal schademeldingen door de extreme regenval loopt fors op, ziet verzekeraar Interpolis. Tot 16.45 uur kwamen er 539 meldingen binnen, en de verzekeraar verwacht nog een veelvoud van dit aantal meldingen.

Sinds gisteravond 18.00 uur is het snel opgelopen. Toen stond de teller nog op 128 meldingen.

Interpolis is een van de grootste woonverzekeraars in het land en oververtegenwoordigd in Zuid-Limburg. De verwachting is dat het aantal schademeldingen nog zal toenemen. De branchevereniging kan nog geen volledig overzicht geven van alle schademeldingen bij verschillende verzekeraars.

Ondergelopen kelders en garages

Twee derde van de schademeldingen bij Interpolis komt uit Zuid-Limburg, maar sinds vandaag komen er ook meldingen uit Gelderland en Noord-Brabant binnen.

Het gaat bijna alleen maar om meldingen over schade aan woningen, zegt de woordvoerder. "We zien vooral veel ondergelopen kelders en garages." De meeste meldingen komen uit Heerlen, Valkenburg aan de Geul en Kerkrade.

Raam of deur open laten staan

In de regel zijn mensen met een woonverzekering verzekerd voor schade aan de woning en inboedel door zware regenval. "Als er door extreme regenval lekkages zijn, of kelders zijn ondergelopen, dan zijn beschadigde spullen en vloeren doorgaans verzekerd", zegt een woordvoerder. "Tenzij je een raam of deur open hebt laten staan." Wel benadrukt hij dat alle schademeldingen individueel moeten worden beoordeeld.

Schade door overstromingen van grote rivieren is doorgaans niet verzekerd bij een woonverzekering, zegt de woordvoerder. In dat soort gevallen is er de wet tegemoetkoming schade bij rampen. Die zou in dat soort gevallen in werking kunnen treden.

Voor welk bedrag op dit moment aan schademeldingen is binnengekomen, maakt de verzekeraar niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl