NOS Wielrennen

Vollering klopt Vos en wint achtste en laatste editie La Course

Vollering wint laatste editie La Course na ijzersterke sprint

Demi Vollering heeft de achtste en laatste editie gewonnen van La Course. De renster van SD Worx won in Landerneau de eendaagse vrouwenkoers die altijd rondom de Tour de France wordt verreden.

Vollering was na een mooie finale op de Côte de la Fosse aux Loups, waar acht rensters voor de winst gingen, bij de finish te sterk voor de Deense Cecilie Ludwig en nummer drie Marianne Vos.

Op het heuvelachtige parkoers tussen Brest en Landerneau over 108 kilometer namen twaalf rensters met nog 25 kilometer te gaan de benen. Ze namen een voorsprong van ruim een minuut, maar werden vlak voor de slotklim teruggehaald.

Op de klim naar de finish (over drie kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,7 procent) bleven Katarzyna Niewiadoma, Grace Brown, Cecile Ludwig, Liane Lippert, Anna van der Breggen, Vollering, Soraya Paladin en Vos voorin over. In de spannende sprint was Vollering verreweg het sterkst in de sprint.

Demi Vollering op het podium na haar winst in La Course

La Course maakt vanaf 2022 plaats voor de teruggekeerde vrouweneditie van de Tour de France, die in 2009 voor het laatst werd verreden onder de noemer 'La Grande Boucle féminine'. De editie van 2022 gaat op 24 juli van start in Parijs en duurt acht dagen.

In Brest start vandaag eveneens de 108ste manneneditie van de Tour de France. Het betreft een heuvelachtige etappe over ruim 197 kilometer door Bretagne met de finish in Landerneau.

Bekijk hieronder de reacties van Demi Vollering en Marianne Vos:

Winnaars La Course

2014 Marianne Vos
2015 Anna van der Breggen
2016 Chloe Hosking
2017 Annemiek van Vleuten
2018 Annemiek van Vleuten
2019 Marianne Vos
2020 Elizabeth Deignan
2021 Demi Vollering

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl