NOS Voetbal

Boca Juniors en Napoli eren Maradona; dochter in tranen in La Bombonera

 • ANP
  De dochter van Maradona samen met haar man
 • Proshots
  La Bombonera eert Diego Maradona
 • Proshots
  De spelers van Boca speelden met de naam van Maradona op het shirt
 • ANP
  De minuut stilte voor de wedstrijd van Boca
 • ANP

Enkele dagen na het overlijden van Diego Maradona is de legendarische Argentijnse voetballer op emotionele wijze geëerd bij zijn voormalige clubs Boca Juniors en Napoli.

Na dagen van nationale rouw werd zondag de Argentijnse voetbalcompetitie, omgedoopt tot de Copa Diego Armando Maradona, hervat. Het mooiste eerbetoon kwam uit La Bombonera. Thuisclub Boca Juniors speelde daar tegen Newell's Old Boys, een andere ex-club van de superster.

Emoties bij Maradona's dochter

Op de tribunes lagen spandoeken met boodschappen voor Maradona, zijn foto werd getoond op de grote schermen en op de rug van de spelers van Boca stond de naam van Maradona. Ook de scheidsrechters droegen een speciaal shirt.

Na de openingstreffer van de thuisploeg volgde het volgende eerbetoon. De spelers klapten rond een shirt van Maradona voor het oog van dochter Dalma, die vanuit de skybox zeer emotioneel reageerde. Boca won uiteindelijk met 2-0.

Later werd het licht in het stadion uitgedaan en bleef alleen het licht in de box waar Maradona altijd zat branden. "De mensen vergeten niet wie hen gelukkig heeft gemaakt. Dank je", schreef Boca op sociale media.

Napoli

Bijna elfduizend kilometer verderop stond eerder op de dag ook Napoli opnieuw uitgebreid stil bij het overlijden. Donderdag tijdens het Europa League-duel met Rijeka was dat ook al het geval.

Bij de club waar Maradona zijn grootste successen kende, speelden de spelers in een speciaal shirt. Het gebruikelijke lichtblauwe shirt werd eenmalig vervangen door een blauw-wit shirt, dat lijkt op het tenue van Argentinië.

 • Proshots
  Lorenzo Insigne legt bloemen neer bij een spandoek van Maradona
 • Proshots
  Napoli eert Maradona

Voor de wedstrijd tegen AS Roma legde aanvoerder Lorenzo Isigne bloemen neer bij een groot spandoek in het stadion en werd er een minuut stilte gehouden. In de tiende minuut van het duel (verwijzend naar het rugnummer van Maradona) werd het spel even stilgelegd en volgde een staande ovatie.

Ook de Napoli-spelers vierden de openingstreffer met het shirt van Maradona. Napoli won uiteindelijk met 4-0 en klimt zo naar de vijfde plaats in de Serie A.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl