Maradona overleden

In Argentinië is Diego Armando Maradona begraven. In het bijzijn van een klein gezelschap van familieleden en vrienden werd de voetballegende ter aarde besteld op een begraafplaats in de plaats Bella Vista, zo'n 30 kilometer buiten Buenos Aires. Ook zijn ouders liggen daar.

De begrafenis was dus in besloten kring. Wel zijn er met een dronebeelden gemaakt van de kist die richting het graf wordt gebracht:

Dronebeelden: Maradona begraven in kleine kring

Eerder op de dag namen tienduizenden fans in Buenos Aires afscheid van Maradona. De tocht naar de begraafplaats werd rechtstreeks uitgezonden op de Argentijnse tv.

Langs de route stonden duizenden fans om hun held een laatste groet te brengen:

Ook onderweg spreekkoren en luid gejuich voor Maradona

De 60-jarige Maradona overleed woensdag aan een hartinfarct en lag opgebaard in het werkpaleis van de Argentijnse president, het Casa Rosada. Over zijn kist lag een Argentijnse vlag en een voetbalshirt met zijn rugnummer 10 gedrapeerd.

Grote mensenmassa's verzamelden zich bij het paleis. Vanwege de drukte konden mensen maar kort bij de kist kijken. Ook president Fernández nam afscheid.

Chaos bij wake

De wake zou tot 16.00 uur lokale tijd (20.00 uur Nederlandse tijd) duren, waarna de rouwstoet zou vertrekken. Toen de politie de weg bij het paleis probeerde vrij te maken en fans sommeerde aan de kant te gaan, ontstonden opstootjes. Fans waren boos dat zij niet meer bij de kist mochten kijken.

Aanwezigen gooiden met stenen naar agenten, die op hun beurt rubberkogels afvuurden. Daarop werd besloten de wake langer door te laten gaan.

Toen de kist het paleis uiteindelijk verliet, werd massaal geklapt en gezongen voor de overleden voetballegende.

Vlak voor de oorspronkelijke eindtijd probeerde een deel van de menigte over de afzetting rond het paleis te klimmen:

Collectieve rouw in Buenos Aires om Maradona ontaardt in relletjes

Waarom Maradona zo kort op zijn overlijden al is begraven, is niet precies duidelijk.

Bij de Argentijnse ambassade in Den Haag werd de vlag halfstok gehangen.

STER reclame