President Trump tijdens de bijeenkomst in Florida
NOS NieuwsAangepast

Negatief geteste Trump hervat campagne in Florida

Pakweg een week na zijn ontslag uit het ziekenhuis is de Amerikaanse president Trump weer begonnen aan zijn herverkiezingscampagne. In de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) hield hij een toespraak op een verkiezingsbijeenkomst in Florida. Dat was voor het eerst sinds hij besmet werd met covid-19.

Bij de toespraak op een vliegveld in de buurt van Orlando waren enkele duizenden mensen aanwezig. Trump noch de meeste aanwezigen droegen een mondkapje, de meeste toeschouwers hielden onderling geen afstand. Trump zei tegen het publiek dat hij zich "heel sterk" voelt, nu hij van het virus af is. "Ze zeggen nu dat ik immuun ben. Ik heb zin om het publiek in te lopen, ik wil jullie allemaal kussen."

Trump zei blij te zijn om zijn campagne weer op te kunnen pakken en maakte een dansje op de discohit Y.M.C.A. van Village People:

Trump weer op campagne: 'Ze zeggen dat ik nu immuun ben'

Trumps lijfarts Sean Conley zei maandagavond tegen Amerikaanse media dat de president meerdere dagen op rij negatief getest is op het coronavirus, en dus ook niet meer besmettelijk is.

Anthony Fauci, de belangrijkste adviseur van de Amerikaanse regering op het gebied van het coronavirus, zei maandag op CNN dat verkiezingsbijeenkomsten zoals die in Florida onverstandig zijn. Hij wees erop dat in het zuiden van de VS de besmettingscijfers al langer stijgen. "Dit is vragen om problemen." Fauci zei ook dat immuniteit zoals Trump die beweert te hebben, geen gegeven is: herbesmetting is wel degelijk mogelijk, na enkele weken of maanden.

De president won in Florida bij de verkiezingen in 2016 met een verschil van 1,2 procent, maar hij staat in de peilingen nu ongeveer 4 procent achter op zijn Democratische rivaal Joe Biden. Ook in veel andere zogeheten swing states doet Trump het niet goed in de peilingen. Deze week brengt Trump daarom campagnebezoeken aan North Carolina, Pennsylvania en Iowa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl