Pro Shots
NOS Wielrennen

Alle Jumbo-Visma-renners kunnen Tour vervolgen na negatieve coronatest

Ook de tweede verplichte coronatest in de Tour de France heeft bij Jumbo-Visma geen positieve gevallen aan het licht gebracht. Alle acht renners van de Nederlandse ploeg van geletruidrager Primoz Roglic kunnen dinsdag opstappen in de zestiende etappe.

Enige voorwaarde is dat ook alle stafleden en medewerkers van het team groen licht krijgen. Ook zij zijn opnieuw getest, maar die uitslagen worden pas dinsdagmorgen bekendgemaakt. Het coronaprotocol van de Tour de France schrijft voor dat een team de wedstrijd moet verlaten als twee leden positief worden getest, ongeacht of het renners of medewerkers zijn.

De renners reageerden maandag alvast opgelucht. "Ik ben heel blij dat we nog een week kunnen rijden", zegt Roglic, die het wachten op de uitslag niet als stressvol heeft ervaren. "Wat kan ik eraan doen? We volgen de regels en doen alles wat we moeten doen. We maakten ons er niet echt druk om."

Roglic en Gesink blij met negatieve coronatest: 'We kunnen allemaal door'

Ook Robert Gesink laat alles rustig over zich heen komen. "We zijn allemaal negatief, ik hoop dat dat voor de rest van het peloton ook geldt. Dan kunnen we morgen weer met z'n allen van start."

Verplichte test

Zondag ondergingen de renners van Jumbo-Visma voor de start van de etappe een test. Eens per week moet het hele peloton eraan geloven.

Na de eerste rustdag bleek dat geen van de renners die op dat moment nog in koers waren, positief was getest op corona. Wel bleken vier medewerkers van vier verschillende ploegen positief te zijn, net als Tourdirecteur Christian Prudhomme, die daarom de Tour direct verliet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl