Christian Prudhomme
NOS Wielrennen

Tourbaas Prudhomme test positief op corona

De baas van de Tour de France, Christian Prudhomme, is positief getest op het coronavirus. De positieve test van de Fransman heeft geen gevolgen voor het verdere verloop van de Tour de France.

Prudhomme zal minstens een week afwezig zijn, dat schrijven de quarantaineregels voor. "Ik zal me gedragen als elke Franse werknemer en thuisblijven", aldus de Tourbaas. Ook liet hij in een statement weten dat hij geen symptomen heeft en dat het goed met hem gaat.

"Ik ben op 6 augustus, 20 augustus en 27 augustus getest en alles was negatief. De test van gisteren was positief", aldus Prudhomme.

"Ik zit niet in de Tourbubbel omdat ik met veel meer mensen in contact kom dan de renners zoals partners, journalisten en officials. Het belangrijkste is dat er geen renners positief getest zijn. Ik zal mij volgende week dinsdag weer in de Tour melden."

Voorlopig zal Prudhommes rechterhand François Lemarchand zijn taken overnemen. De Tourbaas is niet in contact geweest met renners, zo benadrukt de Tourorganisatie.

Prudhomme over positieve test: 'Alles is relatief, koers gaat door'

De Franse premier Jean Castex zal zich opnieuw laten testen. Castex was zaterdag als gast aanwezig in de Tour, waarbij hij in de auto zat van Prudhomme. Castex en de Tourbaas droegen beiden een mondkapje, bevestigde een woordvoerder van de premier.

"Ook hebben zij de regels omtrent sociale afstand in acht genomen", aldus de verklaring. "Maar voor de zekerheid zal de premier een nieuwe test ondergaan."

Renners negatief

Eerder op de dag werd bekend dat de coronatests van alle renners negatief waren teruggekomen en de 22 ploegen en hun overgebleven renners van start konden gaan.

Wel zijn er vier stafleden van vier verschillende ploegen positief getest. Dat heeft echter geen gevolgen voor de koers omdat de regel is dat een ploeg pas bij twee besmettingen uit de Tour wordt gehaald.

Sprinter Cees Bol van Team Sunweb reageerde verrast op het nieuws van de besmetting van Prudhomme. "Het is zeker een bizarre ontwikkeling. Dat had ik niet voorspeld."

"Aan de andere kant zijn er zoveel mensen getest en maar een paar positief. Het is goed nieuws dat de renners negatief zijn. Al is het wel lullig dat de directeur net positief is", aldus Bol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl