NOS Wielrennen

Boze Bol na achtste plek in tiende etappe: 'Hele ploeg verantwoordelijk'

Balende Bol is boos: 'Van tevoren over gehad, doen het toch verkeerd'

Cees Bol kwam er in de tiende etappe niet aan te pas in de massasprint. De 25-jarige sprinter van Sunweb was na afloop teleurgesteld en boos. "Ik reed de laatste kilometer vol in de wind."

"Iets waar we het van tevoren over gehad hebben, doen we toch verkeerd", analyseerde Bol direct na de finish op Île de Ré, "Als je niet de ideale plek hebt in het peloton en de wind staat schuin van voren, kun je nooit om het peloton heenrijden en toch naar links gaan. Dan komt de vijfde man, in dit geval ik, altijd in de wind te zitten."

Bol kon daardoor niet meer meedoen om de winst in de etappe. "Ik zat al niet goed en tegen de tijd dat ik kon aangaan, was ik al naar de kloten. Dan is het eigenlijk niks meer."

De sprinttrein van Sunweb

"Ik ben dan wel boos na afloop", liet Bol weten. "We zijn allemaal verantwoordelijk. Iemand die in volle inspanning een fout maakt, die maakt die fout misschien ook, omdat hij niet goed genoeg gecoacht wordt. Iedereen draagt daaraan bij. Eigenlijk zijn wielerwedstrijden altijd een serie fouten en degene die er het minst maakt, wint. Dus het is normaal om fouten te maken."

"Maar ik ben ook altijd wel weer snel eroverheen en na een halfuur zie ik ook wel weer de goede dingen. Dan weet ik ook zeker dat we er weer van kunnen leren."

Dat de mannen van Sunweb goed van voren zaten en in de voorste waaier zaten toen het peloton in stukken brak, zag Bol als positief punt van deze etappe. "Dat is nogmaals een bevestiging van de goede benen van iedereen. We zijn gewoon goed genoeg om een goede finale te rijden."

Emotionele Bennett

Etappewinnaar Sam Bennett was emotioneel na de finish. "Je droomt ervan, maar verwacht niet dat het ooit gebeurt. Maar het gebeurt dus wel. Het duurde even voordat het bezonk."

De 29-jarige Ier was zijn hele ploeg Deceuninck-QuickStep dankbaar. "Ik bedank iedereen die me heeft geholpen. Ik bedankt de hele ploeg en ook Patrick Lefevere (ploegleider, red.) voor de kans die ze me gegeven hebben."

Bekijk hier de reactie van Bennett:

Bennett in tranen na ritwinst: 'Sorry, wil geen huilebalk zijn'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl