NOS Wielrennen

Bol tevreden na derde plaats: 'Goed gevoel overheerst, er komen nog kansen'

Bol na derde plaats: 'Goed gevoel overheerst, er komen nog kansen'

Vorig jaar debuteerde hij in de Tour de France om ervaring op te doen, dit jaar wil hij structureel meestrijden om etappezeges. Sunweb-renner Cees Bol slaagde daar zaterdag in de openingsetappe direct in.

In Nice kwam hij in de laatste honderden meters op kop, maar het was niet genoeg om Alexander Kristoff en Mads Pedersen uiteindelijk voor te blijven. Het deed niks af aan de tevredenheid van de sprinter na de eerste dag van de Tour. "Het goede gevoel overheerst, ook omdat er nog meer kansen komen."

'Beetje jammer, maar tevreden'

"Ik kon zelf de sprint van ver aangaan, dat is ook mijn kracht, denk ik", reageerde de 25-jarige Bol. "Ons doel was echt om zelf aan te gaan, we wisten dat we er dichtbij zijn. Helaas net niet, een beetje jammer, maar over het algemeen ben ik heel tevreden."

Bekijk hier de sprint, gewonnen door Kristoff:

Kristoff sprint naar ritzege in eerste Touretappe, Bol derde

Kristoff zag Bol aangaan en volgde de Nederlander. "Ik zat in het wiel van Peter Sagan en toen ik Bol zag, probeerde ik hem te volgen. Hij begon vrij vroeg en toen ik zag dat hij terugviel, ging ik aan. Aan het eind was ik de sterkste, een ongelofelijk gevoel", jubelde de Noor.

Kristoff won in 2014 twee Tourritten en zegevierde in 2018 op de Champs-Elysées. De gele trui droeg hij niet eerder. "Dat betekent heel veel voor mij en mijn carrière. Ik ben 33 jaar en kan nog steeds presteren. Daar ben ik heel blij mee."

Ritwinnaar en geletruidrager Kristoff: 'Ik volgde Bol en was de snelste'

Bol debuteerde vorig jaar in het profpeloton en won in aanloop naar de Tour van 2019 drie sprints, waaronder een etappe in de Ronde van Californië. Hij kreeg vervolgens een plekje in de Tourselectie na het wegvallen van Tom Dumoulin, die destijds door zijn langslepende knieblessure thuis moest blijven.

Bols beste prestatie in de Tour van vorig jaar was een achtste plaats. In de derde week haalde zijn ploeg hem na een val uit de ronde om overbelasting te voorkomen.

Bol weet dat hij nog beter kan

Dat gevaar ligt dit jaar niet op de loer, vanwege de coronacrisis is het aantal wedstrijddagen zeer beperkt. "Het was een beetje een vraagteken hoe mijn vorm zou zijn, ik heb weinig gekoerst. In trainingen ging het goed, maar dat is toch altijd anders."

"Er zijn wel wat dingen waarvan ik weet dat het beter kan", aldus Bol. "Als we dat kunnen doen en ik kan nog vijf keer zelf aangaan, dan gaat het misschien een keer wel lukken."

Bekijk hieronder de samenvatting van de etappe:

Samenvatting etappe 1: Kristoff klopt Bol in sprint na onrustige etappe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl