De Nederlandse turnsters tijdens het kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen
NOS SportAangepast

Positieve coronatest schrikt olympische turnploeg op: 'Iedereen in isolatie'

De olympische turnploeg is preventief in quarantaine gegaan omdat een van de sporters of begeleiders positief is getest op het coronavirus. Sportkoepel NOC*NSF wil niet zeggen wie positief is getest. Vrijdag worden aanvullende testen uitgevoerd binnen het team.

"We hadden niet gehoopt dat het zou gebeuren, maar we hebben er wel rekening mee gehouden", laat Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, weten in het Radio 1 Journaal.

Zondag naar Japan

Volgens de planning zou de olympische turnploeg zondag naar Japan vertrekken, maar het is nog onduidelijk of dit kan doorgaan. De turnploeg bestaat uit Eythora Thorsdottir, Sanne Wevers, Lieke Wevers, Vera van Pol, Epke Zonderland en Bart Deurloo. Elze Geurts en Naomi Visser gaan mee als reserves.

"Je moet twee keer een negatieve test hebben om naar Tokio te mogen reizen. Heb je dat niet, dan mag je niet naar Japan reizen", aldus Hendriks. "Wij hebben daar als NOC*NSF een derde preventieve test aan toegevoegd om de kans op besmettingen zo laag mogelijk te houden."

Luister hieronder naar de reactie van Maurits Hendriks.

Volgens Hendriks is de gehele olympische turnploeg gevaccineerd, maar zitten de sporters en begeleiders nu in preventieve quarantaine. "De ploeg had een gezamenlijk trainingskamp, maar nu zit iedereen echt in isolatie. Hopelijk geven de testen van vandaag wat meer duidelijkheid en weten we of er nog meer mensen besmet zijn."

De KNGU organiseerde donderdag een dag voor de pers in aanloop naar Tokio. Daar sprak Epke Zonderland over de lichamelijke problemen waar hij mee kampt. Sanne en Lieke Wevers waren niet aanwezig na alle juridische perikelen van de afgelopen weken rond hun vader en coach Vincent Wevers die niet meer naar Tokio mag.

Bekijk hieronder het interview met Epke Zonderland in aanloop naar Tokio.

Zonderland hoopt op wonder, maar tempert verwachtingen: 'Het lichaam is op'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl