Jerome Cross en Dennis Borst, volleyballers van Lycurgus
NOS Sport

Binnensportlocaties open, meer mogelijk bij sporten in groepsverband buiten

Er is na maanden wat licht voor de zaalsporten in Nederland in de coronacrisis. Het demissionaire kabinet heeft besloten de binnensportlocaties (sporthallen, sportscholen, zwembaden) vanaf woensdag 19 mei weer toestemming te geven open te gaan. Voorwaarde is wel dat de cijfers van de ziekenhuisopnames zich gunstig blijven ontwikkelen. Maandag komt daar definitief uitsluitsel over.

Bij de versoepelingen voor de sportsector die deel uitmaken van het stap 2 van het openingsplan van het kabinet krijgen de binnensporten dus weer wat lucht. Er mag maximaal in groepjes van twee met een trainer worden gesport, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn nog niet toegestaan. Kleedkamers en douches blijven dicht en er mogen maximaal dertig personen in een ruimte.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen vanaf woensdag 19 mei weer in groepsverband in de buitenlucht sporten. Er mag gesport worden in groepen van hooguit dertig personen, mits zij 1,5 meter afstand houden. Voor personen onder de 27 jaar waren de regels al versoepeld. Ook hier zijn wedstrijden en publiek niet toegestaan.

Een cruciale stap voor het weer op gang brengen van de instroom voor onze verenigingen", zegt Marieke van der Plas, directeur van de gymnastiekunie KNGU. "En heel fijn voor al die kinderen die eindelijk weer hun eigen sport kunnen beoefenen."

Directeur Guido Davio van de volleybalbond Nevobo sluit zich daarbij aan: "Mooi dat we tot en met 17 jaar weer gewoon kunnen gaan sporten en zo weer leven in de verenigingen kunnen gaan brengen. Dit is met name richting het nieuwe seizoen na de zomer erg belangrijk. We hadden wel gehoopt dat deze leeftijdsgroep hoger had gelegen, zodat we nog meer mensen normaal in beweging hadden kunnen brengen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl