Tornike Tsjakadoea (rechts) in actie tijdens de EK van 2020 in Praag
NOS Sport

Ook Tsjakadoea en Catharina missen EK judo door coronabesmetting in Georgië

Na Frank de Wit moeten ook Tornike Tsjakadoea en Simeon Catharina de EK judo, die vrijdag in Lissabon beginnen, aan zich voorbij laten gaan vanwege een coronabesmetting.

Catharina behoorde tot de judoploeg die vorige maand voor een internationaal trainingskamp in Georgië verbleef. Hij is daar, net als De Wit, besmet geraakt met het coronavirus. De judoka, die uitkomt in de klasse tot 100 kilogram, heeft daardoor te lang aan de kant gestaan om op tijd fit te zijn voor de titelstrijd in Portugal.

Grandslamtoernooi

Lichtgewicht Tsjakadoea (tot 60 kilogram) was ook in Georgië, maar niet voor het trainingskamp. De 24-jarige Amstelvener, die al zeker is van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio, heeft het virus vermoedelijk opgelopen tijdens het grandslamtoernooi in Tbilisi.

De Nederlandse judoploeg voor Portugal bestaat nu nog uit dertien judoka's. In drie klassen strijden twee judoka's nog om een olympisch ticket. Dat zijn Sanne van Dijke en Kim Polling (tot 70 kilo), Guusje Steenhuis en Marhinde Verkerk (tot 78 kilo) en Henk Grol en Roy Meyer (boven 100 kilo).

Guusje Steenhuis en Marhinde Verkerk doen wel mee aan de EK judo en behoren tot de wereldtop in de klasse tot 78 kilogram. Er is echter maar één olympisch ticket te vergeven. Wie dat gaat opeisen?

Ontknoping judostrijd Verkerk-Steenhuis om Spelen nadert: 'Gaat niet om gunnen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl