Door corona geteisterd Amsterdam moeizaam langs hockeysters Kampong

Hockeysters Amsterdam met gehavende selectie langs Kampong

Amsterdam heeft goede zaken gedaan in de hoofdklasse hockey voor vrouwen door de uitwedstrijd tegen laagvlieger Kampong met 1-0 te winnen. Omdat de wedstrijd van koploper Den Bosch niet doorging, heeft Amsterdam nu de koppositie in handen.

Amsterdam begon flink gehavend aan de wedstrijd tegen Kampong. Vlak voor het duel werd een speelster van de ploeg positief getest op corona en een aantal andere speelsters moest in quarantaine vanwege corona bij huisgenoten. Een domper voor coach Robert Tigges, die ook al de geblesseerde Eva de Goede moest missen.

De eerste helft tussen nummer de elf (Kampong) en nummer twee (Amsterdam) kende weinig hoogtepunten. Amsterdam miste een strafcorner en Kampong kreeg een kans via Julia van den Heuvel, maar halverwege stond het nog 0-0 in Utrecht.

Kansen voor Kampong

De eerste kansen na rust waren voor Kampong. Een strafcorner leidde tot een doelpoging van Renée van Laarhoven, maar Sabine Plönissen bracht op de lijn redding. Even later moest Amsterdam-keepster Anne Veenendaal reddend optreden.

Toch was het Amsterdam dat op voorsprong kwam. Een pass van Noor de Baat werd door Sosha Benning gepromoveerd tot een doelpunt. De voorsprong werd vervolgens niet meer uit handen gegeven.

Laren, de concurrent van Kampong in de strijd tegen degradatie, wist wel te winnen en gaat daardoor de Utrechtse club voorbij in de stand. De wedstrijd tegen Hurley eindigde in een 1-0 overwinning voor de Larense hockeyclub.

Na zeven nederlagen op rij boekten de hockeysters van Laren afgelopen vrijdag voor het eerst weer een overwinning (4-2 tegen HGC). Die lijn werd zondag doorgetrokken. Bente van der Veldt zorgde voor het winnende doelpunt tegen Hurley.