NOS Sport

Hockeyers Bloemendaal krijgen HGC-keeper pas in vierde kwart op de knieën

Koploper Bloemendaal breekt verzet HGC-keeper pas in vierde kwart

De hockeyers van Bloemendaal hebben hun koppositie in de hoofdklasse verder verstevigd door op bezoek bij HGC met 2-0 te winnen. Pas in het vierde kwart werd de ban gebroken.

HGC-keeper Sam van der Ven hield de ene na de andere doelpoging van Bloemendaal tegen, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven bij een inzet van Thierry Brinkman. De ontlading was groot bij de bezoekers; Brinkman schreeuwde het uit van geluk.

Jorrit Croon maakte er daarna ook nog 2-0 van op het moment dat HGC door een tijdstraf met een man minder speelde.

Bondscoach Caldas bijna incognito

Langs de zijlijn sloeg bondscoach Max Caldas, gehuld in dikke winterjas en met pet, alles gade. HGC-Bloemendaal was ook het duel tussen de twee meest creatieve middenvelders van Oranje: Seve van Ass en Jorrit Croon.

Max Caldas langs de lijn bij HGC-Bloemendaal

De achtervolgers van Bloemendaal - Kampong en Rotterdam - wonnen ook, waardoor er aan de top van de ranglijst niks verandert. De spectaculairste wedstrijd van zondag was de 5-4 overwinning van Oranje-Rood bij Pinoké.

Oranje-Rood zag een 3-1 voorsprong tegen Pinoké omgezet worden in een 3-4 achterstand. In de laatste seconde gingen de bezoekers er door een goal van Thomas Briels toch nog met de winst vandoor.

Bekijk in de fotocarrousel hieronder alle uitslagen van de vijftiende speelronde en de stand in de hoofdklasse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl