Mathieu van der Poel AFP
Sport en corona

Een dag na zijn sprintzege in de eerste rit van de Ronde van de Emiraten heeft Mathieu van der Poel de etappekoers moeten verlaten. Een staflid van zijn ploeg Alpecin-Fenix heeft een positieve coronatest afgeleverd.

Met Van der Poel is de hele ploeg uit de ronde gestapt. De besmette medewerker, maar ook alle andere teamleden - onder wie de renners - zijn direct in isolatie gegaan. Zij worden de komende dagen opnieuw getest op het coronavirus. Onduidelijk is nog wanneer ze terug naar huis mogen.

Dekker even nieuwe leider

Jumbo-Visma-renner David Dekker, die zondag als debutant bij de profs als tweede over de finish kwam, begon daardoor als klassementsleider aan de individuele tijdrit over 13 kilometer die vandaag op het programma stond. Dekker verloor zijn leiderstrui na de tijdrit aan Tadej Pogacar.

Van der Poel is eerste leider in Emiraten na sprintzege op debutant Dekker Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het voortijdige vertrek uit de koers betekent een forse tegenvaller voor Van der Poel, die zich in de eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen in vorm wilde fietsen voor het klassieke voorjaar.

STER reclame