Op het vliegveld van Melbourne komen uit alle windstreken tennissers binnen
NOS SportAangepast

Ook Middelkoop mag Australische tennisbubbel in, Murray moet wachten

Nu de eerste speelweek erop zit voor de tennisprofs, reizen de spelers uit alle hoeken en gaten van de wereld naar Melbourne om daar de komende twee weken in quarantaine te gaan voor de Australian Open.

Onder hen ook Matwé Middelkoop. De Nederlandse dubbelspecialist zat enige tijd vast in Turkije vanwege een positieve coronatest, maar is na "veel stress en rompslomp" net op tijd vrijgegeven om naar Australië te gaan.

In Melbourne gelijk het hotel in

"Tot twee uur van tevoren wist ik niet eens of ik aan boord mocht", meldt Middelkoop in een videobericht op zijn Instagram-pagina. "Het idee is om via Abu Dhabi naar Melbourne te vliegen. Daar gelijk het hotel in en uiteraard weer laten testen."

Middelkoop na 'veel stress en rompslomp' eindelijk op weg naar Melbourne

De Australian Open begint op 8 februari en in de week daarvoor zijn er in Melbourne ook twee voorbereidingstoernooien. Aan het eind van deze week komt niemand de tennisbubbel meer in om de twee weken quarantaine veilig te houden.

In totaal twaalf Nederlanders

Naast Middelkoop gaan nog elf andere Nederlandse tennissers de bubbel van de Australian Open in: Arantxa Rus en qualifier Botic van de Zandschulp voor het enkelspel en Wesley Koolhof, Demi Schuurs, Robin Haase, Rosalie van der Hoek en Jean-Julien Rojer voor het dubbelspel.

Ook rolstoeltennissers Diede de Groot, de mondiale nummer één bij de vrouwen, Aniek van Koot, Sam Schröder en Niels Vink nemen deel aan de Australian Open en behoren straks tot de bubbel.

De spelers die in quarantaine zitten, mogen vijf uur per dag hun hotelkamer verlaten om te trainen.

Voor Andy Murray gaat de tijd dringen. Hij is in Londen positief getest op het coronavirus en zal binnen nu en iets meer dan een week een negatieve test moeten overleggen om naar Melbourne te gaan.

De 33-jarige Schot haalde vijf keer de finale van de Australian Open, is door blessureproblemen afgezakt op de wereldranglijst en kreeg daarom een wildcard van de organisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl