Roberto Mancini tijdens het Nations League-duel met Oranje AFP
Sport en corona

De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini heeft bij de periodieke controles van de Italiaanse voetbalbond FIGC positief getest op het coronavirus. Hij heeft geen symptomen, maar gaat volgens de richtlijnen in thuisisolatie in zijn huis in Rome.

Italië neemt het aanstaande woensdag in een oefenwedstrijd in Florence op tegen Estland en treft daarna Bosnië en Herzegovina en Polen in groep 1 van de Nations League, de groep met Oranje. Assistent Alberico Evani neemt in ieder geval tegen Estland de honneurs van Mancini waar.

In oktober speelde Italië in Bergamo met 1-1 gelijk tegen het Nederlands elftal. Een dag voor de wedstrijd testte Italiaans international Stephan El Shaarawy positief op corona, maar bij een nieuwe test bleek hij toch negatief.

Bosnië en Herzegovina mist Dzeko mogelijk tegen Oranje

Bosnië en Herzegovina kan volgende week zondag in de wedstrijd tegen het Nederlands elftal in de Nations League mogelijk niet beschikken over Edin Dzeko. De 34-jarige aanvaller van AS Roma heeft evenals Mancini het coronavirus en moet voorlopig in quarantaine.

Edin Dzeko en Nathan Aké EPA

"Ik wil iedereen die mij kent geruststellen, gelukkig heb ik geen specifieke symptomen", aldus Dzeko op Instagram. Dzeko bleef donderdag in de thuiswedstrijd van AS Roma tegen het Roemeense CFR 1907 Cluj (5-0) op de reservebank.

Bosnië en Nederland speelden vorige maand in de Nations League in Zenica gelijk: 0-0. Dzeko werd toen gespaard en kwam pas na een uur spelen in het veld.

STER reclame