Stephan El Shaarawy
NOS VoetbalAangepast

Dag voor duel met Oranje test El Shaarawy positief en weer negatief

Italiaans international Stephan El Shaarawy is een dag voor de Nations League-wedstrijd tegen Oranje positief getest op het coronavirus. Bij een hertest later op de avond was de uitslag echter negatief.

De Italiaanse teamarts Andrea Ferretti had daar al rekening mee gehouden. Dit zei hij na de positieve test: "Het kan een verkeerde diagnose zijn, want tijdens een volgende sneltest bleek hij weer negatief. Maar een sneltest is niet heel betrouwbaar."

De wedstrijd tussen Italië en het Nederlands elftal in Bergamo gaat vooralsnog gewoon door.

Mancini spreekt van moeilijke avond

"Het was een moeilijke avond, maar nu is alles oké", zei Roberto Mancini, de bondscoach van Italië. "We hadden wat problemen met de testen. De focus ligt weer op de wedstrijd."

Mancini na corona-avond: 'Hadden wat probleempjes, nu is alles ok'

Verdediger Giorgio Chiellini liet alles maar over zich heen komen. "Iedere dag zijn er positieve testen, maar we moeten doorgaan om verschillende redenen. We moeten onze aandacht verleggen van het coronavirus naar voetbal."

Chiellini spreekt liefdevol over De Ligt

Chiellini spreekt verder vol lof over de Nederlandse internationals Memphis Depay ("hij is de gevaarlijkste speler van Oranje"), Stefan de Vrij ("hij gaat zo hard vooruit") en zijn Juventus-ploeggenoot Matthijs de Ligt ("hij kan dit seizoen de beste verdediger ter wereld worden").

Chiellini: 'De Ligt kan beste verdediger ter wereld worden'

De Ligt is er niet bij in Italië, omdat hij revalideert van een schouderoperatie. Chiellini: "Matthijs is een fantastische jongen. Hij is 20, maar heeft het brein van iemand van 30. Ik probeer hem zo veel te helpen als ik kan."

Met nog drie duels te spelen moet Nederland in Groep 1 van de Nations League een punt achterstand op Italië zien goed te maken en tegelijkertijd Polen en Bosnië-Herzegovina achter zich houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl