NOS Schaatsen

Van corona herstelde Nuis rijdt NK afstanden: 'Geen idee in welke vorm'

Nuis: 'Geen idee hoe mijn vorm is, maar ik ga rijden'

Drie weken na zijn positieve coronatest tast Kjeld Nuis volledig in het duister over de vorm waarin hij vrijdag in Thialf van start gaat bij de NK afstanden.

"Ik doe mee", zegt Nuis met een mix van opluchting en blijdschap. Het geeft aan dat het tot het laatste moment twijfelachtig is geweest of hij de start van het schaatsseizoen wel zou halen.

"En ik ga zo hard als ik kan, maar ik heb geen idee wat dat is. Ik ga gewoon rijden en dan zien we wel wat er uiteindelijk op het scorebord staat."

Bekijk hieronder het programma van komend weekeinde:

  • NOS
    Het schaatsprogramma van vrijdag
  • NOS
    Het schaatsprogramma van zaterdag
  • NOS
    Het schaatsprogramma van zondag

De voorbereiding van Nuis verliep door zijn coronabesmetting verre van ideaal. Eind vorige week keerde hij pas terug op het ijs. "Het voelde als de eerste rondjes in juni op zomerijs."

Door die gebrekkige aanloop heeft Nuis ook een aantal belangrijke meetmomenten in de training gemist. "De realiteit is nu dat ik niet weet hoe mijn lijf reageert op een uiterste inspanning."

"Ik hoop dat ik het aankan, maar het zou zomaar kunnen dat ik na de 500 meter van vrijdag alweer weg ben."

Kjeld Nuis tijdens de WK sprint, februari 2020

Het liefst komt Nuis komend weekend op drie afstanden in actie, maar de kans daarop lijkt niet heel erg groot. "De 1.500 meter is het zwaarst, maar ook het mooist. Stiekem hoop ik die te kunnen rijden op zaterdag, maar ik heb mijn pijlen gericht op de 1.000 meter van zondag."

En als Nuis ergens zijn zinnen op zet, hoort dan zelfs in deze vorm een nationale titel tot de mogelijkheden? Wat Nuis betreft wel. "Als ik aan de start sta, dan rijd ik om te winnen. Dus ik hoop zondag voor de titel te kunnen gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl