Coach Jeroen Otter en Sjinkie Knegt tijdens een training afgelopen zomer. ANP
Sport en corona

De opening van het shorttrackseizoen in Heerenveen is op het laatste moment afgelast. De komende drie dagen zou de International Invitation Cup verreden worden, maar vanwege twee coronagevallen onder de deelnemers besloot schaatsbond KNSB een streep door het evenement te zetten.

"Alles bij elkaar is het aanvankelijk beoogde deelnemersveld uitgedund. Dat is een van de redenen waarom besloten is de wedstrijd uit te stellen. Wat ook meespeelt in de beslissing is het groeiende aantal besmettingen in Nederland", meldt de schaatsbond.

Woensdag werden alle deelnemers getest op corona, wat twee positieve uitslagen opleverde. Het gaat om de Nederlandse rijdster Xandra Velzeboer en een Poolse shorttracker. "We betrachten de grootste zorgvuldigheid, maar we hebben te maken met een optelsom van factoren", zegt technisch directeur Remy de Wit van de KNSB.

Velzeboer zat al in isolatie, omdat afgelopen dinsdag ploeggenoot Dennis Visser al positief was getest. Ook Sjinkie Knegt, Sven Roes en Bram Steenaart moesten zich daarom afzonderen.

Sjinkie Knegt liet zich eerder al kritisch uit over het doorgaan van de Invitation Cup.

Knegt in zelfisolatie: 'Het is niet ideaal, maar er is genoeg te doen in huis'

STER reclame