Eden Park maakt zich op voor een wedstrijd tussen Auckland Blues en Wellington Hurricanes ANP
Sport en corona

Een uitverkocht stadion met ruim 47.000 zingende en schreeuwende fans, het zullen jaloersmakende beelden worden komend weekend vanuit Auckland. Nieuw-Zeeland is namelijk het eerste land waar tijdens een groot sportevenement alles weer bij het oude is sinds de uitbraak van het coronavirus.

Komende zondag stroomt Eden Park naar verwachting vol voor de rugby-interland tussen de thuisspelende 'All Blacks' en Australië, een wedstrijd in het kader van de Bledisloe Cup.

Nieuw-Zeeland werd zoals vrijwel alle landen op de wereld geteisterd door de coronapandemie, maar dankzij een zeer streng beleid wist het land de schade te beperken. Zo werd Auckland twee maanden geleden nog drie dagen in lockdown geplaatst toen er vier besmettingen werden geconstateerd.

De plaatselijke autoriteiten sluiten een uitbraak rond een sportwedstrijd momenteel nagenoeg uit, dus met spanning wordt er uitgekeken naar komend weekend.

Afgelopen zondag werd in Wellington al voor 30.000 toeschouwers gespeeld. Nu wacht de eerste wedstrijd in Eden Park, de officiële thuisbasis van de nationale rugbyploeg en het grootste stadion van het land.

Aan het eind van de maand mag ook Australië zich verheugen op massale thuissteun. Ook daar zijn de regels verder versoepeld, zodat de helft van de stoeltjes in het Olympisch Stadion in Sydney mag worden bezet. Dat komt neer op 40.000 fans.

Een volgepakt stadion in Wellington, afgelopen weekend ANP

STER reclame