HGC in het duel met Den Bosch
NOS Sport

De hockeybond heeft zijn handen vol aan coronabesmettingen in hoofdklasse

Uitgesteld. Het woord viel vaak de afgelopen weken in de hockeywereld. Het coronavirus heeft grote invloed op het competitieprogramma. Regelmatig gingen hockeywedstrijden in de hoofdklassen niet door vanwege besmettingen bij spelers.

De bond wil en hoopt de uitgestelde duels snel in te kunnen halen om de competitie zo gelijkmatig en eerlijk mogelijk te laten verlopen.

Vragen in de hockeywereld: 'Belang voortgang competitie blijft belangrijk'

De hoofdklasse hockey lijkt, meer dan bij andere sportcompetities, zwaarder getroffen te worden. Voor directeur van de hockeybond Erik Gerritsen is niet helemaal duidelijk waardoor juist de hoofdklasse zo wordt geraakt.

"Misschien dat er in de hoofdklasse sprake is van veel spelers die bij elkaar in huis wonen, dat zou een factor kunnen zijn. Of het feit dat de besmettingen nu veel rondgaan in studentensteden en dat veel hockeyers de combinatie topsport en studeren doen."

Veel afgelaste hockeywedstrijden: 'Weten niet exact waarom dat zo is'

Voorafgaand aan het seizoen heeft de hockeybond gekeken of elke speler van de hoofdklasse getest kon worden. Dat bleek te duur. Het zou volgens de bond om een half miljoen euro gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl