De tribune van het Wagener Stadion blijft leeg
NOS Sport

Hockeytopper Amsterdam-Rotterdam afgelast wegens coronabesmettingen

Voor het derde weekend op rij gooit het coronavirus roet in het eten in de hoofdklasse hockey. De hockeywedstrijd in de Tulp Hoofdklasse bij de mannen tussen Amsterdam en Rotterdam gaat zondag niet door. Op verzoek van Rotterdam is de wedstrijd uitgesteld vanwege 'coronaproblemen' in de selectie.

Eén speler van Rotterdam is begin deze week positief getest op het coronavirus. Hij en drie huisgenoten/medespelers moeten tot en met komende maandag in quarantaine blijven. Twee andere spelers verblijven eveneens in quarantaine vanwege lichte klachten.

De wedstrijd is verplaatst naar dinsdag 22 september om 20.30 uur.

Vorige week zondag werd vanwege corona ook het hoofdklasseduel tussen de mannen van Den Bosch en HGC uitgesteld. "Er is één speler positief getest, maar die woont met zes andere spelers in één huis. Dan moet je het protocol volgen en dus moeten al die spelers in quarantaine", liet HGC-coach Paul van Ass weten.

De wedstrijd werd afgelopen donderdag ingehaald en door HGC met 2-1 gewonnen bij Den Bosch.

Het weekend ervoor kon de wedstrijd Amsterdam-HGC bij de vrouwen niet doorgaan, omdat bij Amsterdam drie speelsters besmet waren met het coronavirus en drie speelsters preventief in quarantaine moesten zitten.

Hockeyen in coronatijd vraagt nogal wat maatregelen. We namen begin deze maand een kijkje bij de hoofdklassewedstrijd Pinoké-Den Bosch.

Hockey in coronatijd: een kijkje bij het mannenduel Pinoké-Den Bosch

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl