Den Bosch-speler Jelle Galema zal dit weekend niet in actie komen, de wedstrijd Den Bosch-HGC is uitgesteld Pro Shots
Sport en corona

Er is opnieuw een wedstrijd uit de hockeycompetitie uitgesteld vanwege het coronavirus. Nadat vorig weekend de wedstrijd Amsterdam-HGC bij de vrouwen niet door kon gaan, geldt dat komende zondag voor Den Bosch-HGC in de mannencompetitie.

"Er is één speler positief getest, maar die woont met zes andere spelers in één huis. Dan moet je het protocol volgen en dus moeten al die spelers in quarantaine", laat HGC-coach Paul van Ass weten. "Misschien is geen van de andere zes spelers besmet, maar dat risico kun je niet nemen. Het is uiterst ongelukkig, maar het kan niet anders."

In de hockeywereld wordt gevreesd voor meer coronabesmettingen. Van Ass: "We proberen alles in acht te nemen, maar het is heel moeilijk. Wij worden niet preventief getest, daar is al een tijdje discussie over. Maar nu betalen wij als competitie de prijs. Dit zal niet de eerste keer zijn, het zal een onrustig en onregelmatig seizoen worden."

KNHB-directeur Erik Gerritsen zei vorige week in Trouw dat het afnemen van collectieve testen bij alle ploegen te duur is voor de hockeybond. "Ik zou het liefste alle hoofdklasseteams voor elke wedstrijd laten testen maar dan zou het geld wel van een externe partij moeten komen", stelt Gerritsen in het artikel.

De mannen van Den Bosch begonnen de hoofdklasse hockey vorig weekend met een overwinning bij Pinoké.

Haperende corner kost Pinoké overwinning tegen Den Bosch

STER reclame