NOS Voetbal

Clubarts Feyenoord start met corona-onderzoek 'Krijg De Kuip weer vol!'

De clubarts van Feyenoord, Casper van Eijck, start bij de komende thuiswedstrijd van Feyenoord met het onderzoek 'Krijg De Kuip weer vol!'. Van Eijck vraagt alle stadionbezoekers een app te downloaden, wekelijks drie korte vragen in te vullen en zich te laten testen.

Van Eijck wil met zijn onderzoek aantonen dat het bezoeken van grote evenementen met veel bezoekers veilig kan en niet tot meer coronabesmettingen leidt.

Ook viroloog Annemiek van der Eijk, de afdeling Virologie van het Erasmus MC, de GGD Rotterdam-Rijnmond, de gemeente Rotterdam en medewerkers van TU Delft en de Wageningen Universiteit verlenen hun medewerking. Het onderzoek wordt uitgevoerd tijdens zes thuiswedstrijden van Feyenoord.

De oproep van Van Eijck volgt een dag na de uitspraak van minister-president Mark Rutte, die zijn onvrede uitte over het gedrag van de Feyenoordaanhang, afgelopen weekend tegen FC Twente.

Advies Rutte aan juichende voetbalfans: 'Gewoon je bek houden'

"Door mee te doen aan het onderzoek 'Krijg De Kuip weer vol!' help je niet alleen ons stadion weer vol te krijgen, maar draag je ook bij aan baanbrekend onderzoek", aldus Van Eijck op de website van Feyenoord. "Wanneer wij kunnen aantonen dat het bezoeken van grote evenementen zoals de thuiswedstrijden van onze club veilig is, zal het hopelijk snel weer mogelijk worden om meer toeschouwers toe te kunnen laten."

Stadionbezoekers die meewerken aan dit onderzoek kunnen zich gratis bij de entree van De Kuip laten testen.

Casper van Eijck

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl