Daishawn Redan mag, net als zijn Hertha BSC-ploeggenoten Deyovaisio Zeefuik en Javairo Dilroson, niet naar Wit-Rusland van zijn club

Duitse clubs laten Jong Oranje-spelers niet naar Wit-Rusland reizen

Werder Bremen-aanvaller Tahith Chong en de Hertha BSC-spelers Javairo Dilrosun, Deyovaisio Zeefuik en Daishawn Redan gaan niet met Jong Oranje mee naar Wit-Rusland. De spelers zijn door hun Duitse club teruggeroepen.

Volgens de Bundesligaclubs zou het trio vijf dagen in quarantaine moeten als ze in Wit-Rusland zijn geweest, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

In Nederland hebben de voetballers van het ministerie van VWS hiervoor dispensatie gekregen. De regels in Duitsland verschillen per deelstaat en zijn ook niet overal gelijk aan die in Nederland.

Maandag, tijdens het persmoment van Jong Oranje, was dit al een kwestie waar over gesproken werd. Toen was echter nog niet duidelijk dat de spelers van de Duitse clubs niet zouden spelen tegen Wit-Rusland.

Jong Oranje bereidt zich voor op 'probleemtrip' naar Wit-Rusland

Dilrosun, Zeefuik en Redan missen vrijdag het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland, maar kunnen zaterdag wel meespelen in een oefenduel van Hertha met Hamburger SV.

Na die wedstrijd melden ze zich dan weer bij Jong Oranje, dat dinsdag in Almere tegen Noorwegen speelt.

Normaal gesproken zijn clubs verplicht hun spelers af te staan aan de nationale ploegen. Vanwege de huidige problematiek met het coronavirus heeft de wereldvoetbalbond FIFA onlangs in samenspraak met de Europese federatie UEFA besloten dat de clubs hun spelers thuis mogen houden, in het geval ze bij terugkeer minimaal vijf dagen in quarantaine zouden moeten gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl