Het vrouwenelftal van PSV
NOS Voetbal

Meerdere coronagevallen bij vrouwen PSV brengen seizoensstart in gevaar

Twee weken voor de start van het nieuwe eredivisiejaargang zorgen coronabesmettingen voor grote problemen bij de vrouwen van PSV. De volledige selectie en staf zijn voorlopig in quarantaine geplaatst na meerdere positieve testen.

De besmettingen kwamen aan het licht tijdens de preventieve testen die worden afgenomen bij de voetbalsters. Door de verplichte quarantaine lijkt een fatsoenlijke voorbereiding op het openingsduel van 6 september al onmogelijk voor het elftal van trainer Sander Luiten.

De KNVB volgt nu de adviezen van de plaatselijke GGD, die in overleg met De Eindhovense club moet aangeven wanneer het verantwoord is om weer te voetballen. "We zullen dan samen met PSV moeten gaan kijken wat de exacte gevolgen zijn en hoe we dit het beste kunnen gaan regelen voor de competitie en voor de clubs", laat de bond weten.

Extra zuur voor PSV is dat het seizoen feestelijk op gang zou worden getrapt in het Philips Stadion. Maximaal 6.500 toeschouwers zouden de eerste wedstrijd tegen Alkmaar kunnen bijwonen.

Record

Corona haalde eerder al een streep door de competitiewedstrijd tegen Ajax in maart. Destijds waren er al 15.000 kaarten over de toonbank gegaan, wat een record zou zijn in de eredivisie voor vrouwen.

PSV was de nummer een van afgelopen seizoen, totdat de competitie vanwege de coronapandemie werd afgebroken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl