NOS Voetbal

Open training Feyenoord maakt duidelijk: niét zingen en juichen wordt moeilijk

Open training Feyenoord maakt duidelijk: niét zingen en juichen wordt moeilijk

Onder luid gezang van zo'n 1.800 supporters heeft Feyenoord z'n eerste openbare training afgewerkt in De Kuip. Om 11.00 uur betrad trainer Dick Advocaat samen met zijn staf het veld, gevolgd door de selectie van de Rotterdammers.

Meteen werd dus al duidelijk dat de voorgenomen maatregelen van het kabinet om de coronacrisis te beteugelen in het betaald voetbal lastig te hanteren zijn. Supporters mogen niet schreeuwen en zingen in de stadions, maar bij de opkomst van de spelersgroep woensdagochtend werd luidkeels het clublied gezongen.

Tijdens de anderhalf uur durende training werd daarna ook af en toe gezongen door de supporters, die op anderhalve meter van elkaar zaten.

Steven Berghuis ontbrak woensdag nog. De aanvoerder is herstellende van een longinfectie en traint nog apart van de groep. Ook Justin Bijlow, Luis Sinisterra, Tyrell Malacia en aanwinst Christian Conteh waren niet aanwezig op het veld van De Kuip.

Supporters in het stadion

Feyenoord speelt zondag in eigen huis een oefenwedstrijd tegen stadsgenoot Sparta. Daar zullen 7.000 fans bij zijn. Donderdag zou daar nog wel verandering in kunnen komen, als premier Mark Rutte een persconferentie geeft met nieuwe updates over het coronavirus.

Trainer Dick Advocaat gaf vorige week aan dat Feyenoord alleen zou testen wanneer iemand aangeeft klachten te hebben.

Advocaat: 'Feyenoord test alleen als wij aangeven iets te voelen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl