Een afzetting in de Johan Cruijff Arena
NOS Voetbal

Ajax krijgt geen vergunning voor publiek, Feyenoord laat 7.000 fans toe

Ajax speelt de eerste oefenwedstrijd richting het nieuwe seizoen komende zaterdag voor lege tribunes. De Amsterdammers hadden de wedstrijd tegen RKC Waalwijk graag voor een beperkt aantal toeschouwers gespeeld, maar de club krijgt van de gemeente geen vergunning om publiek toe te laten.

Half juli diende Ajax bij de gemeente Amsterdam een aanvraag in om, conform het KNVB-protocol in verband met het coronavirus, een deel van de tribunes te vullen. Ajax verwachtte zo'n negenduizend toeschouwers een plek te kunnen geven, dat is zestien procent van de totale capaciteit van het stadion.

Omdat de vergunning maandagavond nog niet was afgegeven, heeft Ajax besloten geen publiek toe te laten aanstaande zaterdag. De club gaat opnieuw met de gemeente om de tafel en hoopt dat er bij het oefenduel tegen FC Utrecht op 13 augustus wel publiek op de tribunes kan zitten.

Veiligheidsregio: veilige optie

De veiligheidsregio laat in een reactie weten met Ajax in gesprek te zijn over de voorwaarden voor het toelaten van publiek. "Het aantal besmettingen loopt weer op in onze regio. De veiligheidsregio kiest daarom voor de veilige optie. Dus gefaseerd opbouwen, eerst klein beginnen, leren van de praktijk en eventueel meer supporters toelaten bij een volgende wedstrijd. Als de veiligheidsregio en Ajax het eens worden over die voorwaarden dan kan de vergunning worden afgegeven."

Zondag wordt in De Kuip Feyenoord-Sparta gespeeld. Daar mogen maximaal 7.000 supporters het stadion in. Feyenoord zegt de richtlijnen van de overheid en het RIVM te volgen.

Als bezoekers uit één huishouden komen, mogen ze naast elkaar zitten. Ook jongeren tot 18 jaar mogen dat. Andere supporters moeten anderhalve meter afstand houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl