Pro Shots
NOS Schaatsen

EasyJet stopt als schaatssponsor; Schouten en Bergsma leveren in

EasyJet houdt het voor gezien als sponsor van de schaatsploeg van coach Jillert Anema en blikvangers Irene Schouten en Jorrit Bergsma. De luchtvaartmaatschappij was sinds 2018 hoofdsponsor.

In de begroting van de ploeg was al rekening gehouden met deze tegenvaller. Anema had vorige maand van de drie sponsoren van zijn marathonteam al de toezegging gekregen dat zij de langebaanploeg overeind zouden houden.

Onmacht

Schouten, tweevoudig wereldkampioene op de massastart, baalt. "Zonder corona had EasyJet gewoon doorgegaan. Dit is overmacht. Maar nu kunnen we ook weer verder en op zoek naar een nieuwe sponsor. Al weten we ook dat dat in deze tijd heel moeilijk is."

Pro Shots
Jillert Anema

EasyJet laat weten: "We hebben door het ongekende effect dat de coronacrisis heeft gehad op de luchtvaartsector moeten besluiten onze sponsoring van het schaatsteam niet te verlengen voor komend seizoen."

Minder salaris en geen trainingskampen

De rijders en stafleden hebben salaris moeten inleveren en voor trainingskampen is voorlopig geen budget. Geluk bij een ongeluk is dat de coronacrisis precies na het schaatsseizoen kwam, waardoor er nog geen wedstrijden zijn gemist.

"Het is nu alleen maar trainen. Geen skeeler- of wielrenwedstrijden waar ik normaal wel aan de start sta", aldus Schouten. "Dat is wel wat saai. De eerste skeelerwedstrijden zijn in september, maar dan staan we alweer op het ijs voor het schaatsseizoen."

Schouten en Bergsma behoren tot de langebaan- en marathonploeg. Schouten werd afgelopen seizoen voor de vijfde keer Nederlands marathonkampioene op kunstijs en Bergsma werd wereldkampioen massastart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl