Sport en corona
Wereldrecordhouder Duplantis in Oslo te sterk voor 'thuisspringer' Lavillenie Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het was een vreemde gewaarwording, de strijd tussen polsstokhoogspringtoppers Armand Duplantis en Renaud Lavillenie op de Impossible Games, de eenmalige en onofficiële variant van de Bislett Games. Wereldrecordhouder Duplantis sprong 'gewoon' in Oslo, Lavillenie deed dat in zijn achtertuin in Frankrijk.

De tweekamp tussen beiden was niet eens volledig live, Lavillenie zat naar eigen zeggen "met een drankje in zijn hand" naar zichzelf te kijken, in de wetenschap dat zijn serie sprongen er al op zat. De pogingen van zijn Zweedse rivaal werden wel rechtstreeks uitgezonden.

De strijd werd gewonnen door Duplantis. Onder toeziend oog van zijn vrouw en dochtertje slaagde Lavillenie er niet in een hoogte van 5,86 meter te slechten. Duplantis lukte dit bij zijn derde poging wel. De Zweed probeerde het daarna ook nog op 6,01 meter, maar zonder succes.

Een overzicht van de belangrijkste nummers op de Impossible Games:

Kartonnen toeschouwers zien wereldrecord en goede Duplantis Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Beiden kwamen dus niet in de buurt van het wereldrecord van Duplantis, dat hij kort voor het uitbreken van de coronapandemie sprong. Op 15 februari slechtte de Zweed een hoogte van 6,18 meter.

Gebroeders Ingebrigtsen

Ook de strijd over 2.000 meter tussen de drie broers Ingebrigtsen (Jakob, Filip en Henrik) en een team van de Keniaanse wereldkampioen op de 1.500 meter Timothy Cheruiyot was virtueel. De Kenianen hadden al gelopen in eigen land toen hun Noorse rivalen in actie kwamen in Oslo.

De gebroeders Ingebrigtsen waren ruim sneller en zetten in de persoon van Jakob Ingebrigtsen zelfs een nieuw Europees record neer op de incourante 2.000 meter: 4.50,01.

Wereldrecord

Op de 300 meter horden, ook een incourante afstand, sneuvelde bij de mannen zelfs het wereldrecord. De Noor Karsten Warholm zette een tijd van 33,78 neer.

Som: 'Wavelight voor atleet, coach én publiek een heel mooie tool'

STER reclame