NOS Sport

Basketbalclubs met protocol 'maximaal voorbereid' op nieuw seizoen

Den Bosch bezig met coronaprotocol: 'Maximaal voorbereiden op competitie'

Een maximaal aantal toeschouwers, voldoende mogelijkheden voor desinfectie en speciale vakken voor kinderen. Bij basketbalclub Heroes Den Bosch wordt volop nagedacht over de maatregelen die in het najaar een veilige start van de nieuwe competitie mogelijk moeten maken.

"We zijn met alle clubs samen plannen aan het maken. De solidariteit is ontzettend goed op dit moment. Op die manier proberen we maximaal voorbereid te zijn op de nieuwe competitie", zegt Bob van Oosterhout, eigenaar van de club uit Den Bosch.

Niet spelen zonder publiek

De clubs in de Dutch Basketball League spraken eerder af dat er niet gebasketbald gaat worden wanneer daarbij geen publiek aanwezig kan zijn. In principe mogen sportcompetities vanaf 1 september (zonder toeschouwers) weer worden opgestart.

NOC*NSF kijkt in overleg met het ministerie van VWS alvast vooruit naar die datum. De sportkoepel wil in augustus onderzoeken hoe sportevenementen er na 1 september uit kunnen gaan zien - ook door te experimenteren met een beperkt aantal toeschouwers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl