Tiger Woods kijkt naar Phil Mickelson Getty Images
Sport en corona

Tom Brady sloeg de bal van de wedstrijd die de rest van zijn slagen deed vergeten. En Tiger Woods miste de baan geen enkele keer en nam daardoor revanche op Phil Mickelson.

Dat is in een notendop hoe The Match Champions for Charity verliep. Live op de Amerikaanse televisie namen golfgrootheden Woods en Mickelson het in Florida aan de hand van twee American Football-legendes tegen elkaar op.

Twintig miljoen dollar

Woods en Peyton Manning versloegen over achttien holes Mickelson en Brady. Gezamenlijk haalden ze twintig miljoen dollar op in de strijd tegen het coronavirus.

"Klasse gedaan Peyton. Dank je voor je hulp bij het verslaan van Phil Mickelson dit keer. En Tom Brady was er ook nog. Wat een mooie dag voor een nog mooier doel", twitterde Woods.

Woods en Mickelson (vijftien om vijf majortitels) speelden in 2018 in Las Vegas ook al een wedstrijd tegen elkaar om geld op te halen voor een goed doel. Dat duel won Mickelson in een play-off.

Dit keer hadden de golfgrootheden gezelschap van twee befaamde NFL-quarterbacks, Manning en Brady (twee om zes Super Bowls). In het commentaarhokje speelde ook voormalig NBA-basketballer Charles Barkley een rol.

Brady snoert iedereen de mond

Brady werd op social media belachelijk gemaakt omdat hij zoveel miste. Barkley deed er een schepje bovenop. Hij bood twee keer aan 50.000 dollar te doneren als de NFL-ster de bal überhaupt op de baan zou houden.

En eindelijk sloeg Brady, die ook nog uit zijn broek scheurde, van zich af. Letterlijk en figuurlijk. Op de zevende hole legde hij de bal van grote afstand in de cup. "Mond houden, Chuck", zei hij over zijn microfoon tegen Barkley.

Ook Woods en Mickelson daagden elkaar uit. Op de vijfde hole vroeg Mickelson of zijn rivaal de plek van diens bal wilde markeren. "Zal ik dat met een US Open-medaille doen?", reageerde Woods.

De US Open is de enige major dat Mickelson nog niet heeft gewonnen. "Heb je die dan? Ik wel. Zes zilveren", pareerde hij.

Op 11 juni begint de PGA Tour weer

De Amerikaanse PGA Tour gaat op 11 juni weer van start. De eerste maand zonder fans, maar daarna mogelijk weer met toeschouwers. Vorige week was er ook al een liefdadigheidsduel met Rory McIlroy, Dustin Johnson, Rickie Fowler en Matthew Wolff.

STER reclame