NOS Sport

Vanuit Barendrecht wint Luiten op fameuze golfbaan St. Andrews

Hoewel Joost Luiten deze week weer de golfbaan op mocht, zit een wedstrijd op de fameuze baan van St. Andrews in Schotland er voorlopig nog niet in. Althans, niet écht. Maar wel virtueel. En met succes: Luiten speelde zaterdag achttien holes op de Old Course en won.

De 34-jarige golfer eindigde met 66 slagen op -6 (zeven birdies en een bogey) voor de Fransman Damien Perrier (-4) en de Nederlander Wil Besseling (-3).

Luiten wint op fameuze Old Course, maar wel virtueel

Alle deelnemers hadden een simulator in hun huis, tuin of kelder staan met een sensor die precies meet op welke manier de golfbal geraakt wordt. Luiten speelde vanuit een sportcentrum in Barendrecht. Op een groot scherm was steeds te zien waar de ballen terecht kwamen. Elke golfer speelde achttien holes en de speler met de beste score won: net echt dus.

Hole-in-one

Er deden zaterdag achttien golfers mee aan het toernooi, waaronder ook Lee Westwood en de Zuid-Afrikaan Dean Burmester, die zelfs een hole-in-one wist te slaan.

Er staan nog vier andere toernooien gepland op andere banen, waar elke keer 10.000 euro te winnen valt. Dat bedrag wordt door de winnaar gedoneerd aan een goed doel naar keuze dat te maken heeft met het coronavirus.

De toernooien zijn te volgen via het twitteraccount van de Europese Tour.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl