NOS Sport

Gamende tennissers halen bakken met geld op terwijl coureurs ruziën

Tennissers halen geld op voor goede doelen met Mario Tennis Aces

Diverse tennistoppers en andere beroemdheden hebben in een virtueel toernooi - de Stay at Home Slam - bakken met geld opgehaald voor het goede doel op spelcomputer Nintendo Switch.

Onder anderen Serena en Venus Williams, Naomi Osaka, Kei Nishikori en de inmiddels gepensioneerde Maria Sjarapova leefden zich uit op het spel Mario Tennis Aces, met John McEnroe als commentator. Zij vormden een koppel met beroemdheden als Gigi Hadid, Hailey Bieber en Seal.

Fritz wint en verdient miljoen dollar

Taylor Fritz, de Amerikaanse nummer 24 van de wereld, won het toernooi samen met TikTok-ster Addison Rae. Daarmee haalden ze een miljoen dollar binnen voor No Kid Hungry, een voedselbank die levensmiddelen verstrekt aan kinderen.

Alle andere koppels ontvingen van organisator IMG een bedrag van 25.000 dollar om aan een goed doel naar keuze te schenken.

De echte tennistoernooien liggen tot 13 juli plat, maar de verwachting is dat de ATP en WTA Tour pas veel later weer op gang komen. De meeste spelers denken zelfs dat er dit jaar helemaal niet meer gespeeld wordt.

Virtuele toernooien - Kiki Bertens won vorige week het online toernooi van Madrid, waar ook Rafael Nadal en Andy Murray meededen - vormen daarom een welkome afleiding. "Ik was nerveuzer dan bij normale wedstrijden", liet Fritz weten.

Ruziënde coureurs en polsstokhoogspringers in de tuin

Veel meer sporten zijn tijdens de coronacrisis overgestapt op virtuele wedstrijden. Bij het online autoracen leverde dat zelfs een ruzie op tussen Formule 1-rijder Lando Norris en Indy 500-coureur Simon Pagenaud.

De Brit van renstal McLaren werd tijdens een virtuele race op de 'oval' van Indianopolis met opzet uit de race 'gekegeld' door de Fransman, terwijl hij koploper was.

"Ik heb er een volle dag aan besteed om het rijden te perfectioneren en dan verpest een verzuurde gast het omdat hij niet kan hebben dat een niet-IndyCar-coureur een Indy-race gaat winnen", foeterde Norris.

En bij het polsstokhoogspringen was er een heus tuinduel. Daarbij deden de Zweedse wereldrecordhouder Armand Duplantis en de Franse oud-olympisch kampioen Renaud Lavillenie niet voor elkaar onder.

Duplantis sprong in zijn achtertuin in het Amerikaanse Lafayette in 30 minuten tijd 36 keer over de hoogte van 5,00 meter. Lavillenie kwam op de springinstallatie in zijn tuin in Clermont-Ferrand tot datzelfde aantal.

Wedstrijdje polsstokhoogspringen op niveau in de tuin

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl