NOS Sport

Heel Nederland in beweging: Van de Goor en Zonderland tekenen ervoor

Bewegen is het nieuwe normaal. Dat is de boodschap waarmee sportbestuurder Joop Alberda en professor neuropsychologie Erik Scherder in samenspraak met een grote groep sporters de Nederlandse samenleving ten tijde van de coronacrisis een houvast willen bieden. Het doel? De hele samenleving aan het sporten krijgen.

Turner Epke Zonderland en oud-volleyballer Bas van de Goor hebben beiden hun handtekening gezet onder het plan. "Bewegen is zo belangrijk", vertelde Van de Goor zondag in Studio Sport. "Het draagt echt bij aan een betere levensstijl."

Zonderland en Van de Goor: 'Sport is prachtig preventief middel'

Bewegen, en dus zeker sporten, wapent je tegen infecties en virussen en houdt je langer vitaal, aldus Van de Goor. "Dat klinkt normaal, zeker vanuit de sportwereld. Maar je krijgt meer energie, gaat beter presteren en uiteindelijk wil iedereen gezond oud worden."

Daar sluit Zonderland, sinds 2018 zelf ook arts, zich bij aan. "Fantastisch wat we allemaal kunnen doen in de zorg, maar het is nog mooier als je preventief kunt werken. Uit medisch oogpunt weet ik wat voldoende beweging kan doen voor de mens."

Alberda en Scherder: 'Bewegen moet het nieuwe normaal worden'

Het initiatief is volgens Zonderland en Van de Goor nodig om mensen aan het sporten te krijgen, ook tijdens de coronacrisis. "Er is een grote groep Nederlanders die niet beweegt", aldus Van de Goor. "Sommige mensen ervaren een drempel om te gaan sporten."

Van de Goor: "Bijvoorbeeld vanwege geldgebrek of een chronische aandoening. Het is juist belangrijk om die groep mensen te verleiden om te sporten. Daar hebben we iedereen voor nodig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl