NOS SportAangepast

Olympisch kampioen Epke is na twaalf jaar eindelijk officieel dokter

Zonderland is afgestudeerd en mag zichzelf dokter noemen

Europees kampioen, wereldkampioen, olympisch kampioen en Sportman van het Jaar. Die titels mocht Epke Zonderland al op zijn indrukwekkende palmares bijschrijven. Sinds woensdagavond is hij ook officieel dokter.

"In 2006 zat ik in de collegebanken en dacht ik: wat zou het gaaf zijn om uiteindelijk met dat papiertje naar huis te gaan", aldus Zonderland op de dag van zijn buluitreiking. "En we zijn nu twaalf jaar verder, dus het heeft wel even geduurd."

Epke Zonderland ondertekent zijn bul

Halverwege zijn studie Geneeskunde, in 2012, beleefde Zonderland het hoogtepunt van zijn loopbaan. In Londen kroonde hij zich tot olympisch kampioen op de rekstok.

"Goed plannen en de boel goed op orde hebben", zo noemt Zonderland het geheim achter het succes op beide fronten. "Juist de combinatie heeft goed uitgepakt: zowel voor de studie als voor de sport."

Epke Zonderland op zijn toekomstige werkadres

Volgende week komt Zonderland voor het eerst dit jaar in actie. In Slovenië doet hij mee aan een wereldbekerwedstrijd, waarna in het najaar piekmomenten volgen op de EK (augustus) en de WK (oktober).

Na die twee grote toernooien gaat Zonderland aan de slag als basisarts. Niet fulltime, maar slechts één dag per week. De focus ligt eerst nog op de Olympische Spelen van 2020.

Om daar niet als student, maar als dokter opnieuw voor eremetaal te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl