Ceres Park, het stadion van Aarhus
NOS Voetbal

Na kartonnen foto's en omstreden sekspoppen nu Zoom-verbinding met supporters

Van grote kartonnen foto's van fans in Duitsland tot omstreden sekspoppen in Zuid-Korea: voetbalclubs doen er van alles aan om de akelig lege tribunes te vullen nu er voorlopig niet met publiek mag worden gespeeld. De Deense club Aarhus heeft ook iets nieuws verzonnen: fans die via een Zoom-verbinding hun club kunnen toejuichen.

In Denemarken wordt de competitie op 28 mei hervat met de derby van Jutland tussen Aarhus en Randers. "Dit wordt de eerste wedstrijd in lange tijd. We gaan dat vieren met een historisch digitaal initiatief", liet Aarhus-directeur Jacob Nielsen weten.

Grote beeldschermen

Supporters kunnen de wedstrijd bijwonen via het videoplatform Zoom. De supporters krijgen de keuze uit 22 vakken in het Ceres Park-stadion. De beelden van de fans zijn in het stadion te zien op grote beeldschermen die langs het veld worden geplaatst.

Medewerkers van de club houden in de gaten of de fans zich tijdens de wedstrijd een beetje netjes gedragen voor de camera. Klein probleem: er zit de nodige vertraging op de videoverbinding, zodat het wel eventjes kan duren voor er na een doelpunt wordt gejuicht.

Ceres Park, het stadion van Aarhus

Naast de digitale verbinding kunnen Aarhus-supporters ook een kartonnen bord met hun foto in het stadion laten plaatsen en zullen er sjaals, vlaggen en tekeningen op de tribunes worden opgehangen.

De wedstrijd tussen Aarhus, de club van Kevin Diks, en Randers is ook te zien in een drive-inbioscoop in een park elders in de stad. Daar kunnen fans vanuit de auto naar de wedstrijd kijken, voor 50 euro per voertuig. Seizoenkaarthouders betalen de helft.

Ook koploper FC Midtjylland heeft een drive-inbioscoop op touw gezet voor zijn eerste competitiewedstrijd sinds de coronacrisis. Op de parkeerplaats voor het stadion is plaats voor tweeduizend auto's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl